Om mig

2016-10-01-15-56-34

Jag heter Ingrid och bor i Åsele i södra Lappland.

Som person är jag nog rätt okomplicerad. Jag har rimliga krav på livet och anser själv att jag är en relativt lättsam person. Jag tycker om att hjälpa andra om jag kan. Men det betyder inte att jag låter mig utnyttjas! 

kitten-and-lion

Jag är född i lejonets tecken och det mesta som sägs om lejonet, stämmer nog in på mig. Inte allt, men det mesta.

Jag kan vara ljuv som en kattunge mot de som behandlar mig väl, men river ifrån som ett fullvuxet lejon till dem som inte gör det. Jag har med andra ord en mycket lång stubin när någon irriterar mig, men när tålamodet är slut, så sker det med blixtens hastighet att jag reagerar. Då kommer det verkliga lejonet fram.

Ärlighet och respekt är två mycket viktiga egenskaper för mig. Jag är själv noga med det mot andra och förväntar mig samma behandling tillbaka. Jag avskyr lögnare och människor som inte respekterar andra, inklusive de som inte respekterar mig. Men det har att göra med vad jag har i mitt livsbagage. 

Film & musik

Jag bara älskar filmer och tv-serier. Det finns inget mer avkopplande än att luta sig tillbaka och försvinna i filmens värld. Jag är därför en mycket trogen Netflix och Viaplay användare, eftersom jag tycker att det är bekvämt att kunna se filmer och kunna pausa när det passar mig. Vanlig tv tittar jag sällan på. Så några filmtips borde jag kunna bjuda på lite nu och då. 😉

Musik är också en stor del av mig. Jag lyssnar på all typ av musik, allt från klassisk musik till hårdrock. Bästa radioprogrammen är Lugna Favoriter, Rix fm och MixMegapol som jag lyssnar från på min Internetradio som för det mesta är igång hela dagarna. 🙂

Men jag tycker också om att spela på instrument. Här hemma har jag ett mycket gammalt, men helt underbart piano, två gitarrer (en nylon och en tolvsträngad), ett pianodragspel, ett munspel och tre fioler. Det är varierande grad av kunnande på de olika instrumenten. Som treåring lärde jag mig melodier på munspel, sen blev det gitarr i skolåldern, piano och dragspel har jag lärt mig i vuxen ålder på egen hand och fiol har jag inte hunnit börjat med. Två av dem är antika och hänger som prydnad på väggen och en är en nyare variant som är tänkt att spelas på.

Hobbys

Mina hobbies är mycket viktiga för mig för att jag ska må bra. Jag är mycket kreativ och tycker om att syssla med olika saker. Men för det mesta så är det stickning som gäller. Då stickar jag för det mesta sockar, vantar och någon gång tröjor. Men jag tycker också att det är kul att testa nya hobbies. På senare år har jag faktiskt börjat att teckna. Det har egentligen inte passat mig tidigare i livet, inte ens som barn. Men jag inser att jag faktiskt har lite talang för det och kan utvecklas om jag fortsätter att öva.  😉 

Teknik

Teknik och elektronik har alltid fascinerat mig. Jag gillar ny teknik och är ganska händig både när det gäller datorer. Jag har byggt flera stationära datorer i mitt liv. Däremot är jag inte lika hemma på de mobila enheterna. Program och webbsidor är jag också intresserad av. Jag gillar att pillra på med det mesta i den tekniska världen och har lätt att lära mig.

Hus & hem

Renoveringen av mitt hus, har också blivit en typ av ”hobby”. Men det är också en ren nödvändighet, då huset fått förfalla under de senaste femton åren. Men jag tycker att det är rätt kul att få ordning på ”torpet”. Det har funnits stunder när jag tänkt på att flytta, men nu har jag insett att livet här i södra Lappland är det bästa man kan få. Det är en fridfull plats att leva på, nära naturen och inte så många människor som stressar runt. Så jag säger väl som en äkta norrlänning; ”Ja flytt int!” 😉

Citat

Jag älskar citat. Ibland får man en tankeställare, men också en ”push” i rätt riktning av att läsa dem. Det kommer därför att dyka upp några tänkvärda citat i flödet och jag funderar på att samla ihop en sida med olika tänkvärda citat.

Bloggen kan därför också handla om lite mer djupare tankar och funderingar om livets vingliga vägar och om aktuella händelser. Jag har levt mer än halva mitt liv och har varit med om en del, både positiva och tyvärr också mycket negativa händelser. Det händelser har format mig till den person som jag är i dag och det är på gott och ont. ?

Min blogg handlar därför bara om

Just mig och om mina hobbys!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *