Stickat

Att sticka är ett av mina huvudintressen. Oftast sitter jag framför tvn och stickar. Sockar stickar jag nästan i sömnen och går på automatik. Egentligen så har jag alldeles för många koftor och tröjor i garderoben, men jag kan ändå inte låta bli att sticka fler.

Jag lärde mig att sticka i mellanstadiet. I högstadiet så var jag ganska avancerad, mer än normalt i den åldern. Det fanns gånger när jag faktiskt skolkade från skolan för att jag varit vaken halva natten för att sticka klart något som jag höll på med. Lärarna skrattade åt mamma som var förtvivlad som inte fick iväg mig på skolan och menade att det fanns väl det som kunde vara värre än att jag var hemma för att ”sticka”. De syftade så klart på droger och annat vansinne som vanliga föräldrar hade problem med. Men jag klarade grundskolan i alla fall.

Gymnasiet hoppade jag över efter grundskolan och gick Husmodersskolan istället. Det var ettårigt på den tiden och var upplagt på handarbete halvtid och matlagning, hushållsarbete andra halvtiden. Men jag fick då möjlighet att utveckla mitt handarbetsintresse fullt ut. Jag lärde mig att väva, både dukar, gardiner, mattor och bildväv. Sticka kunde jag som sagt redan, men jag fick även lära mig att virka, sy och knyppla. Men knyppling var inget som jag fastnade för även om jag äger en knyppeldyna som bara ligger oanvänd sedan flera år tillbaka.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *