Mitt handarbetsintresse

Jag är en praktiskt lagd människa som gillar allt som har med skapande att göra. Jag tycker om att sticka, virka, brodera, sy, rita blyertsteckningar, snickra i trä och skapa i lera mm. Jag tycker också om att testa på olika typer av tekniker. En del fastnar jag för och vill fortsätta med och en del blir väl mest bara testade för att se om jag gillar det. Utmaningar får mig att gå igång, därför söker jag det som är lite mer avancerat.

  • Stickning har jag pysslat med sedan barnsben och skulle kunna göra i sömnen. Jag sitter oftast och stickar framför tvn. Det är min största hobby.
  • Virkning är jag egentligen nybörjare på. Jag kan termerna osv, men har en förmåga att tappa bort mig i mönstren.
  • Korsstygn är också en rolig hobby, men det ska vara utmanande. Så med hjälp av datorn och ett program så tar jag fram fotobroderier, men jag gör dem helst i svartvitt eftersom färgantalet hålls nere då.
  • Teckning är väl något som jag håller på med när andan faller på. Oftast som en slags terapi. Jag är mest intresserad av blyertsteckningar och även om jag testat olja och vattenfärg, så är det blyerts som jag återvänder till. Jag är inte så duktig egentligen för övning ger färdighet och jag övar inte så ofta. Men några har jag lyckats få till så att jag är nöjd med dem.
  • Pärlbroderi är en ganska ny hobby som jag har. Jag har påbörjat en lampslöja till en skomakarlampa med rocaille pärlor, men det tar ganska lång tid att sy ihop dem.
  • Nålfiltning har jag mest testat. Jag gick en dagskurs för att lära mig, men jag har inte gjort så mycket av det. Men det beror på att jag inte haft ull eller tid. Det är en rätt rolig teknik och det krävs inte så stora förkunskaper.
  • Sömnad är väl något som de flesta håller på med, i alla fall för att lappa och laga till husbehov. Tidigare sydde jag mycket kläder och heminredning, men på senare år så har det mest blivit att fålla gardiner och laga och lappa.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *