Broderat

Fotobroderi

Jag skapar mina broderier själv med hjälp av ett program som heter PC Stitch Pro.

photostich

Programmet laddas ner och man kan testa det innan man köper det Man betalar för öppningskoden enkelt via sin bank. Klicka på bilden så kommer ni till deras hemsida.

Helst broderar jag i svartvitt eftersom det reducerar antal färger. Ett färgbroderi kan behöva 50 till 60 olika färg nyanser, medan ett svartvitt kan reduceras till ca 7-8 st färg nyanser. Givetvis kan man reducera färgerna i färgfoto också, men det tar längre tid. Likheten blir bättre med ett svartvitt dessutom. Vill man inte göra egna mönster så finns det massor av mönster att ladda ner på PatternsOnline som går att ladda in i programmet.

Själva arbetet med att göra broderi mönstret tar lång tid och måste genomgå en massa processer i ett fotoprogram innan man kan ta in det i broderi programmet. Förstå måste man skala bort bakgrunden eftersom det är enklare att brodera med ren bakgrund. Sedan måste man förstärka kontrasterna och även reducera antal färger, utan att förlora likheten med själv fotot. Det kan ta många timmar för att få det någorlunda bra. Men det är först när man tar in bilden i programmet som man ser om man lyckats. Ofta får man göra om vissa steg när man fått in det i programmet och testat färg numren på DMC garnet.

fotobroderi-ludvig

Här är ett exempel på ett foto och i fotot den omgjorda bilden och till höger det färdiga broderiet. I original är det färdiga broderiet 50 x 50 cm.

Men jag använder programmet även för att göra motiv till stickmönster eller virkmönster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *