Att sluta att röka…

cigg

På nyårsafton hade jag en liten överläggning enbart med mig själv. Jag ville inte att någon skulle få veta om mina planer, för då skulle de bara tjata. Jag känner mig själv och vet att tjat enbart får motsatt effekt. 😉 Jag bestämde att sluta att röka innan midsommarafton. Det är förvisso lång tid, men jag ville vara mentalt förberedd och behövde tiden att få tankarna på rätt bana.

Jag har jobbat hela våren och sedan i maj på 75 %. Men jag visste att jobbet skulle ta slut den 17 juni. Så jag beslutade att efter arbetet var slut, så skulle jag även sluta att röka. Jag ville inte att de på jobbet skulle bli drbbad av mitt dåliga sluta-röka-humör. Sagt och gjort så tänkte jag sluta den 18 juni, men så blev det inte till 100 % på grund av olika anledningar. Men den 19 juni blev det tvärstopp.

De första dagarna gick faktiskt över förväntan. Jag har varit fullt sysselsatt i trädgården, så jag har inte hunnit sakna cigaretterna. Å andra sidan så är jag omgiven av rökare och får finna ig i att det luktar rök kring dem. Det är egentligen bara nyttigt, för jag måste ju motstå det. 😉

Jag inväntade den tredje dagen som skulle vara en plåga, som de brukar säga. Så blev det inte för mig. Jag är nu inne på den femte dagen och nu först känner jag av både humörsvängningar och abstinens av värsta slag. 🙁 Jag är trött, irriterad, rastlös och mår fysiskt illa. Det är så klart abstinensbesvär och bara att härda ut.

Men utan Nicotinell sugtabletter hade jag nog inte kommit så här långt. Men trots dem, så är jag rätt stolt över mig själv. 😉 Jag behöver dem just nu för att få bort vanan, sen kommer jag att ta bort dem också, successivt tills jag inte behöver dem längre.