Polymer lerans alla möjligheter

Under våren och sommaren har inget hänt med min polymerlera. Den har snällt legat i lådan och bara väntat på att jag ska sätta händerna i den. Den har dock blivit lite mer påfylld med verktyg och flytande polymerlera som jag fått tag på. Men snart är jag redo att börja knåda. Lite förberedelser har jag gjort i min hjärna, genom att samla på min idé-pins på Pinterest.

Jag är fascinerad över hur mångsidig denna lera är. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Jag började ju med leran för att göra små dockor/figurer. Men den går att använda för betydligt mycket mer än så.

Renovering av möbel- och ramdetaljer. Man gör en form av en hel del av den detalj som fattas eller är trasig. Formen görs med polymerlera och sedan bränns den i ugnen. Sen trycker man ner lera i den nyblivna hårda formen och får en motsvarade form som sen kan limmas fast på det trasiga stället. När det är målat syns det inte ens att delen är utbytt.

Egna knappar. Med en gjutform, antingen egen eller köpt, kan man själv göra sina knappar som man vill ha dem. Perfekt eftersom knappar faktiskt är riktigt dyra.

Egna pärlor, örhängen, halsband, ringar, hårspännen, nyckelringar, dörrskyltar osv.

En annorlunda sak är fototryck där man använder sig av ett utskrivet foto som sedan bränns in i leran.

Efter att ha botaniserat bland alla möjliga pins på Pinterest och på övriga sidor på Internet, känner jag att jag bara vill sätta ingång och pillra med leran, få testa alla möjliga alternativ som finns.

Kolla in min mapp om Polymer lera på Pinterest, länken till hela min Pinterest hittar du på sidokanten. Där finns så mycket roligt som man kan göra att man inte vet var man ska börja.