Mina första ”One Of A Kind” dockor

Jag har pysslat med polymer lera (docklera) i drygt en vecka nu. Det har blivit flera figurer.

Den första dockan blev rätt misslyckad. Skulle bli en bebis men blev senare en gubbe för att till slut bli en gumma. Håret är kardad ull och den är målad med vattenfärg. Helt oproportionerlig faktiskt. Men jag hade inga mått att gå efter. Jag hade ännu inte hittat proportioner på människan på nätet.

gubbe

Här är ”gubben” som senare blev en gumma.

doll

koftan är stickad i babygarn på stickor nr 2. till och med det blev för tjockt – egentligen. Men här är ”kärringen”, häxan eller vad man nu kan kalla henne. 😀

I dag gjorde jag klar en mini bebis. Den är ledad och tyvärr så hade jag inga riktiga gummiband, så detta är bara provisoriskt ihopsatt. Jag ska byta ut det när jag hittat små gummiband. Den här bebisen är bara 10 cm hög, så det var verkligen en utmaning att få till dragen. I morgon ska jag måla den och gå och köpa riktiga gummiband. Jag skulle tro att det skulle fungera med tandställnings gummiband. De är starka, sega och korta.

2014-05-20 01.24.02