Finsortering i hobbyrummet

Nästan hela rummet är klart nu. Det är bara några tavlor som ska upp på väggarna, kontorsstol och bättre takbelysning som fattas. Så innan jag har stolen och belysningen klar, så har jag suttit och sorterat i mitt pyssel i skåpet. Då hittade jag min stora fyndpåse med broderigarn som hamnade i skåpet på grund av att jag inte hade tid att sortera upp det förra året.

Jag brukar brodera korsstygn emellanåt och har väl förvisso ganska mycket garner. Men jag tog tillfället i akt och köpte en hel del osorterat broderigarn i en kasse mycket billigt på Tradera. Och nog var det osorterat alltid.

DMC

På den här bilden har jag ändå lirkat ur och rullat upp mer än hälften av allt garn på bobiner i sorteringslådan. Men det syns tydligt hur tjorvigt garnet är i påsen. Tack och lov var inte allt lika hoptjorvat. De som var lätta att rulla upp tog jag först, dvs de som var färdiga broderidockor med nummerlappar.

DMC 2

Många, många timmar senare så är lådan full. Nja det finns ett fack ledigt, men inga bobiner. En enda ligger kvar som jag ska använda som mall för att göra nya av papp. Det är ca 150 olika färger och jag har grovsorterat dem i färger, men inte efter nummer. Sista raden är enbart grå nyanser. De kommer jag att använda för att brodera svartvita foton. Se tidigare fotobroderi på sista bilden.

 

DMC 1

Det här är min gamla låda. Om jag får tag i ytterligare en, två eller tre plastlådor som jag kan förvara bobiner i, så ska jag rulla upp dessa också. Det är både utrymmessnålt och praktiskt när man ska leta färgnummer att ha dem på bobiner.

fotobroderi-ludvig

Detta broderi är en tavla på 40 x 50 cm i fin aida och korsstygn. Jag använde endast nio grå nyanser. Hade jag gjort den i färg, så hade jag behövt ha minst 150 olika nyanser för att få fram exakta färger. Därför är det enklare att använda gråskalan.

Jag gjorde en stor vacker bröllopstavla på mig och min man också i samma storlek. Men den är numera nertagen och hoprullad nu. Men hittar jag något foto på den, så kanske jag lägger in den här under.

2 reaktioner på ”Finsortering i hobbyrummet

Kommentarer inaktiverade.