Snart klar med hobbyrummet

hobbyrum

Det finns fördelar med att bli singel. Man rår sig själv och bestämmer själv hur man vill ha det hemma. Det finns ingen som gnäller om att saker är framme eller var möblerna ska stå. Jag bestämmer själv vart skåpet ska stå. 😉

Jag har röjt och städat, sorterat och kastat, gett bort och sålt. Tagit bort möbler, flyttat möbler och införskaffat nya praktiska möbler och snart är mitt personanpassade hobbyrum klart. Äntligen får köket och tv-rummet vara det som det är tänkt att vara.

Vårt tidigare gemensamma sovrum är nu helt utraderat, dubbelsängen är borta och ersatt med en 140 cm loftsäng (tack och lov för högt i tak) och en dagbädd under den med ett litet bort framför. På väggen mitt emot står mitt välsorterade hobbyskåp. Det är ett mycket gammalt underskåp till ett högskåp som både har lådor, djup och rejäla hyllplan. Där rymmer jag både sömnad, teckning- och måleri-saker, pärlarbete och lerarbete.

Ovanpå det gamla pysselskåpet står min 42″ TV som jag köpte vansinnigt billigt för att de som sålde det trodde att det var något fel på den. Men det var faktiskt bara batterierna i tv-dosan som behövde bytas. 😉

Jag införskaffade ett stort rejält skrivbord på loppis för 300 kr. Det är ett Ikea skrivbord i antikbehandlad furu med massor av lådor och skåp, för diverse nyttigheter. Det ställde jag framför fönstret så att jag får optimalt med ljus när jag ska arbeta. Här kommer jag att kunna ha både dator, ler-pyssel brickan, symaskin och stickmaskinen framme. Var sak i taget så klart, men ni förstår säkert poängen. 🙂 Jag fick även tag i en begagnad kontorsstol billigt. Jag hade en otroligt bra Kinna-stol, men den blev inlämnad på andrahandsaffären när fd maken kom hem med en annan kontorsstol som han hade fått av en bekant och som han tyckte passade bättre. Men jag blev helt utan när han flyttade, för den tog han med sig. Men nu har jag en bra och bekväm stol igen, inte lika bra som den jag hade, men den duger.

Här kommer jag att trivas som fisken i vattnet. Och när jag inte pysslar vid skrivbordet, så kan jag sätta mig eller lägga mig i dagbädden och se en bra film på Netflix och sticka.

Men det bästa av allt är att jag bara kan stänga dörren till min egen privata sfär och bara få vara ifred.  😎