Min Digitala Värld

digitala-hemmet1

Detta är ett urval av min lilla digitala värld. Routern i mitten är navet som får alla grejer att fungera till Internet.

Sedan tonåren har jag alltid förundrats och fascinerats av teknikens värld. Som barn så ville jag veta vad som fanns inuti, så jag skruvade sönder det mesta för att få förståelse för hur saker fungerade. Jag var dessutom den enda tjejen i min klass som ville ha teknik som tillval i högstadiet, men faktiskt den enda eleven också, så det blev inget tillvalsämne alls. 

Datorn gjorde sitt intåg i mitt liv 1996 och sedan dess har jag hängt med i utvecklingen av allt som har med den digitala världen att göra. Sedan dess har jag hunnit med ett stort antal datorer, mobiltelefoner, digitalkameror och tv-apparater och tillbehör till dessa. Jag försöker att hålla mig uppdaterad med det senaste på marknaden, inom mina ekonomiska gränser så klart, annars bara för nöjes skull på nätet.

Jag har uppgraderat och fixat trasiga datorer och dessutom byggt ett antal datorer från delar som jag själv valt för att få dem som jag har velat ha dem. Min första stationära dator var en stor klump, inte så snygg utanpå, men desto roligare inuti. Sen byggde jag en HTPC för att kunna flytta innehållet till tvn eftersom filmer är ett av mina intressen.

Datorn är en vardagssak i dag, mobiltelefonen likadant. I dag skulle jag aldrig klara mig utan åtminstone datorn och min smartphone, de är en del av mitt liv.Här hemma finns tre platt-tv apparater, en i sovrummet, en i vardagsrummet och en i sonens rum och ingen är under 40″ i storlek. Nej nu ljög jag lite, sonen har ju en liten 19″ lcd-tv med inbyggd dvd-spelare som datorskärm. Tre stationära, inklusive HTPCn och sex bärbara datorer. Nu fungerar inte alla, så de flesta laptops är reparationsobjekt som jag håller på att fixa till. Tre dvd spelare, satellitmottagare, och en massa olika typer av mediespelare till tvn.

Förutom de så finns diverse annat småplock, mp3 spelare, mp4 spelare, diverse digitala fjärrkontroller, webcams,  kablar för tex överföring av VHS till digital media  och en löjligt billig surfplatta som jag köpte för 399 kr på Mediamarkt för att ha som läsplatta. Den var billigare än en riktig läsplatta för digitala böcker och fungerar minst lika bra för ändamålet. Dock är den för seg för att använda som surfplatta även om den faktiskt kan användas för det och till och med se film från Netflix på.

Mitt syfte med all denna teknik är att hitta det ultimata sättet att få vardagen till ett enkelt nöje. Jag använder tex datorn till att förenkla mitt liv. Behöver jag veta något så finns svaret på Google, jag håller kontakten med vänner och söker recept. Jag underhåller min största hobby som är handarbete. I det fallet så finns stick- och virkmönster på internet att ladda ner. Jag har ett korsstygnsprogram på datorn ifall jag vill brodera. Samma program använder jag om jag vill göra ett eget stickmönster, dvs motivstickning. Dessutom så har jag Netflixs filmtjänst som jag ser mer av än vanlig tv, just för att det går att pausa om jag blir avbruten av något.

Det var lite om mitt teknikintresse. Framöver ska jag presentera lite av de tekniska prylarna som jag har och min åsikt om dessa. Samt speciella program som underlättar min största hobby, handarbete.