Ny dator

Nu har jag äntligen fått hem min nya dator. Det blev en Toshiba Satellite, här är info om den. Men jag köpte den här eftersom de hade bästa priset. 😉 Det var dags att skaffa en ny eftersom den gamla håller på att lägga av. Jag är mycket nöjd. Den är vit, vilket inte är så bra med tanke på smuts, men jag ville ha ett vitt tangentbord eftersom jag ser bokstäverna bäst på det. Den känns så klart plastigare än den gamla som hade ett chassi av metall. Den har ingen dvd-läsare heller. Men den är snabb och skön att skriva på. 🙂

Men det är inte det enklaste att konfigurera alla inställningar och program som man är van att ha. Det tar tid och lösenorden som jag la in 2011 på min gamla dator när den var ny, har jag så klart glömt. Jag jagar därför lösenord, installerar mina program och verktyg och sen måste jag flytta över alla mina foton och dokument som jag vill ha kvar. Det är nog ändå det enklaste att lösa, även om det kommer att ta tid. Det sköts via det interna nätverket.

Min gamla datorn håller som sagt på att lägga av, det är bara en tidsfråga innan den helt pajar. Den stänger sig själv när den blir för varm och piper med jämna mellanrum. Jag misstänker att det är moderkortet, så jag ska försöka flytta så mycket som möjligt från den innan den helt dör. Men hårddisken fungerar, så den plockar jag väl ur och använder som extern hårddisk. Jag ska bara köpa ett chassi till den först.