Virka efter mönster

Efter förra månadens ryggskada, så kan jag inte sitta så länge och kan jag inte sitta så kan jag inte sticka. Nej det går inte att sticka när man ligger ner, jag har redan testat. Det är inte mycket man kan göra liggandes, speciellt inte om man måste ligga på sidan dessutom. Jag kan se film, läsa böcker och virka. 😉

Ja det är just det. Jag har inte virkat sedan jag var ung och då menar jag väldigt ung. Jag gjorde en virkad duk i tjugoårsåldern och några småsaker de senaste åren, på frihand, men sen har jag nog inte tagit så mycket i en virknål. Jag fick därför för mig att jag skulle lära mig att läsa virkmönster. Att följa mönster med varv-beskrivningar är omöjligt. Redan på tredje fjärde varvet så tappade jag bort mig och rev upp alltihopa.

På min Pinterest har jag samlat massor av virkbeskrivningar, tips och idéer så jag tänkte att jag kunde testa från det som jag samlat ihop.

Virkade babyskor Detta är det sötaste små skor som jag någonsin sett.

               

Nu har jag inga bebisar att göra skor till. Men det kommer inte att hindra mig om jag vill försöka lära mig att göra dem. Många många fler finns samlade på min Pinterest. Alla har inte mönster, men man kan ju försöka ha dem som förebild. Så snart jag gjort klart och övat på dukarna, så ska jag försöka göra några småskor. 🙂

Filévirkning Det är inte så svårt att virka efter dessa mönster, det är i stort sett bara stolpar och luftmaskor. Jag har samlat många mönster som man kan följa, mest till dukar. Filé-virkning är ju lite som att sy korsstygn, fast man virkar. Man följer ruta efter ruta som efter ett korsstygnsmönster med stolpar och luftmaskor. Det klarade jag av, men det blev tråkigt i längden. Jag har kommit till halva löparens längd, men tröttnade så nu får den vila ett tag. Jag har dock ingen bild på den än.

Diverse virkat Jag hittade ett virkmönster med beskrivande bild som jag tyckte såg så fint ut som jag samlat på ”Crochet”. Det var bara själva mönstret som visades, inte vad man kunde göra av det.

     

Så jag fick en idé om att göra en löpare igen. Jag letade fram ett grått virkgarn och började att räkna ut hur bred jag ville göra den. Den blir åtta rapporter bred och sen hur lång den blir beror på tålamodet och hur långt garnet räcker. Det enda som jag har problem med just nu är början och slutet av varven. När jag fått den så lång som jag vill ha den så ska jag lösa nästa problem, nämligen vad jag ska ha för kanter runt om.

Fortsättning följer…