Test av stickmarkörer

Det är stor skillnad på stickmarkörer och stickmarkörer. För 30 år sedan köpte jag runda öppna stickmarkörer av plast. De duger, men lossar för de mesta efter ett tag vilket var förargligt när man behövde markera många ställen på ett stort stycke och man fick sitta och räkna om flera gånger. Av den anledningen så använde jag vanliga säkerhetsnålar och gem som stickmarkörer eller garnstumpar i olika färger. Visst har det fungerat men ibland lossar de eller garnet som man stickar med fastnar i dem, framförallt i gemen och de runda markörerna.

Runda i plast

Därför tänkte jag att jag skulle köpa riktiga stickmarkörer som går att låsa. De ser ut som små säkerhetsnålar i plast.

Tradera

På Tradera florerar det massor av billiga alternativ och självklart blev jag lurad att köpa dem då de faktiskt var ganska billiga. De går att hitta från 1 kr – 40 kr beroende på antal. Men jag vill verkligen varna för dessa. Det är de värsta markörerna som jag någonsin använt. Det är engångsmarkörer, om de håller under tiden som man har dem i stickningen. De är gjorda i hårdplast och kan spricka redan när man försöker att fästa ihop dem i stickningen och spricker till 100 %  när du försöker att öppna dem. Det kan tyckas som en bagatell, men det är det inte. Har man över 300 maskor på stickan och 25 till 30 olika mönsterrapporter att hålla reda på och några markörer som lossar, så blir stickningen ruinerad.

KnitPro

Jag tänkte att jag ger markörerna en chans till, men köper något dyrare alternativ och det har jag inte ångrat. 😉 KnitPro är ju känt inom stickor och tillbehör. Jag letade därför efter markörer hos kända varumärken. Det är egentligen inte ett dyrare alternativ till de billiga kinaplagiaten, för de är gjorda i mjukare plast och håller därför håller de i längden. Man får 30 st för 37 kr