I lejonets tecken

14718822_1136885499725008_6447814611932518121_n

Horoskop har alltid roat mig, framförallt i tonåren då det var viktigt att läsa horoskopet varje dag. Självklart tror jag inte på alla horoskop, men en del är fascinerande korrekta när jag tittar tillbaka. Eller så skriver de så pass brett att man kan identifiera sig med dem?

Jag är född i lejonets tecken och har alltid varit stolt över att vara ett lejon. Jag har alltid älskat katter och då framförallt lejon. De är ståtliga, smidiga, värdiga och mycket, mycket vackra djur.

Visst händer det att jag läser mitt horoskop även nu, men hur mycket jag tror på dem låter jag vara osagt. Men många av de egenskaper som lejonet har, stämmer bra in på mig.

Jag är mycket kärleksfull, jag är trogen, jag har stor viljestyrka och kan vara mycket tjurig, jag är ansvarsfull, plikttrogen och rättvis. Det finns både positiva och negativa egenskaper som stämmer med mig i stjärntecknet.

Men det finns också en del egenskaper som jag verkligen inte håller med om: Att lejon älskar ledarskap, har stark tävlingsinstinkt och älskar uppmärksamhet. Nej här håller jag inte med. Jag gillar verkligen inte att stå i strålkastarljuset och har aldrig någonsin varit en tävlingsmänniska. Uppmärksamhet gillar väl alla människor mer eller mindre, det är ju människans natur. Men när det står ”älskar uppmärksamhet” i egenskaper, så känns det som lejonet älskar att stå i centrum och en sån person har jag aldrig varit.

Som jag skrev i OM MIG, så är jag oftast som en snäll liten kattunge, som lika snabbt kan förvandlas till ett stort rytande lejon. Framförallt om någon går in för att provocera mig. De kan komma undan med det några gånger, men när jag ser att de gör det medvetet, då skulle jag inte vilja vara i deras kläder.

1f1925ff3c31cd43240d2ed8853c911b

Lejon-citat

Från horoskop till citat, så finns det många lejon-citat som jag verkligen håller med om. På Pinterest samlar jag olika lejon-citat som jag tycker om och som jag tycker stämmer in, åtminstone för det humör som jag är i just då. Jag kan faktiskt se mig själv i dem, både när jag är lycklig, ledsen eller arg. Dessa citat är uppkomna ur Lejonets egenskaper, men är lite tillspetsade beroende på humör och attityd. En del är allvarliga, en del humoristiska, en del är romantiska och en del visar lejonets vassa klor. 😉

Lejon citat Pinterest